Çerez Politikası

  • USD8,1357 TL
  • EURO9,6147 TL
  • 28-10-2020 07:42:30

Bizimle paylaştığınız tüm kişisel verilerin korunmasına önem gösteriyoruz. Sizinle güvene dayalı ilişkimizi esas alarak, en iyi kullanım ve hizmeti sağlamak amacıyla ORLAB olarak internet sitemizde çerezlerden faydalanmaktayız. Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve ilgili haklarınızı öğrenmek için aşağıda yeralan Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.  

Çerezler Ne Anlamı Gelir?

Çerezler (cookie) bir web sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Herhangi bir web sitesini kullandığınız süre boyunca sizin kullanım alışkanlık ve tercihlerinizi tarayıcı üzerinde depolamaktadır. Çerezler, hem zamandan tasarruf edebilmek hem de daha iyi bir internet deneyimi sunmak mahiyeti ile kullanılır. Bir web sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız web tarayıcısı tarafından saklanmakta ve çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (örn. site.org.tr) altında sunulan web siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür. 

Çerezler, günümüzde, web teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri; ziyaretçinin ve tercihlerinin hatırlanması ile cihazın tanınmasıdır. Neredeyse her web sitesinde çerez kullanımı söz konusudur. 

Orlab Tarafından Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları Nelerdir?

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  1. İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  2. Web sitemizin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak;
  3. Web sitemizin ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi, şahsa özel olmayan, genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, web sitemizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek.
  4. İnternet Sitesinden nasıl haberdar olduğunuzu belirlemek,
  5. Trafik istatistikleri oluşturmak,
  6. İnternet reklamcılığı, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatlar sunmak, tercihlerinizi göz önünde bulundurarak önerilerde bulunmak.  

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir.
www.orlabmarket.com.tr internet sayfasında çeşitli çerezler kullanılmakta bu çerezler ilgili bilgiler;

Çerezin Adı

Kullanım Amacı

Saklama Süresi

ASP.NET_SessionId

Siteye giriş yapıldığında .net olarak otomatik olarak atanır.

Siteden çıkış yapıldığı anda silinir.

langCookie

Kullanıcı hangi ülkeden geldi ise ona göre uygun site diline yönlendirdikten sonra eklenir.

3 ay

Web.CurrentUICulture

Kullanıcının hangi dil üzerinde siteyi açtığını tutar.

Browser kapatıldığında silinir.

__utma

Google Analytics tarafından oluşturulan bu birinci taraf çerez, kullanıcıları ve oturumları ayırt etmek için kullanılır ve websitesinin trafiği hakkında istatistikler oluşturur.

2 yıl

__utmz

Google Analytics tarafından geliştirilen bu birinci taraf çerez, kullanıcının siteye nasıl vardığını açıklayan trafik kaynağını veya kampanyayı depolamak için kullanılır.

6 ay

_gaexp

AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulama tarafından kullanılır.

85 gün

_ga

Bu üçüncü taraf Google ANALYTICS çerezi, sayfa ziyaretleri hakkında bilgi toplarken kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. Bu çerez, geliştirilmesi gereken websitesi alanlarını belirlememize yardımcı olur ayrıca kişisel hiçbir bilgi veya veri takip edilmediğinden _ga çerezi Monsanto’nun kullanıcıyı şahsen belirlemesine olanak sağlamaz.

2 yıl

_gid

Facebook tarafından üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

3/6 ay

_fbp

Facebook tarafından üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

3/6 ay

_ai_user

Kişinin siteyi nasıl kullandığıyla ilgili bilgi toplayan bir servis aracılığıyla, siteyi o an kullanan kişiyi tanımlamak için kullanılır. Bu bilgiler, raporları derlemek ve siteyi geliştirmek üzere kullanılır. Kişinin kullandığı tarayıcının ve cihazın türü ve kişinin, sitenin bazı özelliklerini nasıl kullandığı bu bilgilere dahildir.

1 yıl

_hjid

Bu çerez, müşteri Hotjar komut dosyası içeren bir sayfaya ilk kez geldiğinde ayarlanır. Tarayıcıda o siteye özgü Hotjar Kullanıcı Kimliğini genişletmek için kullanılır. Bu, aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerdeki davranışların aynı kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilmesini sağlar.

1 yıl

_hjIncludedInSample

(hotjar) Bu çerez, web analitiği işlevselliği ile ilişkilidir. Tek bir tarayıcı oturumu sırasında ziyaretçiyi benzersiz bir şekilde tanımlar ve hedef kitle örneklemesine dahil edildiklerini gösterir.

Oturum Boyunca   (Session)

strw-2106-ptt

Setrow E-mail Marketing

1 yıl

strw-2106-spvc

Setrow E-mail Marketing

1 yıl

strw-2016-stt

Setrow E-mail Marketing

1 yıl

strw-2016-tpvc

Setrow E-mail Marketing

1 yıl

strw-2016-ttt

Setrow E-mail Marketing

1 yıl

strw-2016-vt

Setrow E-mail Marketing

1      yıl

 

Kişisel Verileri İşlenen Kişi Olarak Haklarınız

Kişisel veri sahibi olarak KVKK’nun 11. Maddesi ilgili maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, verileri işlenmişse buna ilişkin bilgileri, verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, yurtiçinde veya yurtdışında verilerin aktarıldığı üçüncü kişilerin kimler olduğunu, verilerin eksik veya yanlış olması hâlinde bunların düzeltilmesini, kişisel verilerin KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini veya yok edilmesini, verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme ve verilerinin ilgili mevzuata aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır. Talebinizin niteliğine göre size ücretsiz cevap verebiliriz. Ancak, işlemin şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret talep edilebilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ"in 5. maddesindeki şartlara uymak kaydıyla Orlab internet sitesinin "Kişisel Verilerin Korunması" sayfasında belirtilen yollarla gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcının Orlab internet sitesini ziyarete devam etmesi, çerez kullanımına ve kişisel verilerinin işbu politika kapsamında işlenmesine onay verdiği anlamına gelmektedir

Döviz kurları


Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Politikası. Kabul ediyorsanız siteye göz atmaya devam edin TAMAM